szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Önkéntes műveleti tartalékosként olyan volt katonák is kaphatnak kiképzést a Magyar Honvédségnél, akik az elmúlt évek átalakításai során idő előtt, többnyire kényszerből mentek nyugdíjba a honvédségtől.

Nyugalmazott tábornokok is jelentkeztek önkéntes tartalékosnak a Magyar Honvédségbe - mondta Benkő Tibor vezérezredes az MTI érdeklődésére szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.

A honvédségnek év végére négyezer tartalékosa lesz: kétezren önkéntes védelmi tartalékosként objektum és területvédelmi feladatokat látnak el folyamatosan, míg kétezren önkéntes műveleti tartalékosként kaptak, illetve kapnak kiképzést, és esetenként teljesítenek szolgálatot a hadseregben - fejtette ki a honvéd vezérkar főnöke.

Utóbbiak többnyire olyan volt katonák, akik az elmúlt évek átalakításai során idő előtt, többnyire kényszerből mentek nyugdíjba a honvédségtől - tette hozzá Benkő Tibor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Fegyveres betörők rabolták ki a Roma sztárját

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Túl az 1 000 000 000 letöltésen a legnépszerűbb fordítóalkalmazás

Radar360: Elment egy legenda

Radar360: Elment egy legenda