szerző:
MTI

Tagadta bűnösségét az újpesti szado-mazo film forgatásával kapcsolatos büntetőper vádlottja. Az ügyészség szerint a férfi két nőnek súlyos sérüléseket okozott a pornófilm felvétele alatt.

A vádlott a Budapesti IV.-XV. Kerületi bíróság tárgyalásán csütörtökön beszámolt arról, hogy jelenleg is filmforgalmazással és -forgatással foglalkozó céget működtet és a vádbeli időpontban, 2010 januárjában egy úgynevezett BDSM-filmet forgattak.

A BDSM az MTI magyarázata szerint a Bondage, Domination, Sadism, Masochism angol kifejezésekből alkotott betűszó, és elsősorban olyan szexuális tevékenységet takar, amelyben az egyik fél fölérendelt, a másik alárendelt szerepet játszik.    

A szereplőket hirdetésekben keresték, elsősorban "bevállalós lányok" megjelöléssel, és 60-80-100 ezer forintot fizettek nekik. Aznap 17-18 lány jelentkezett a hirdetésre. A vádlott beszámolója szerint általában a pénz miatt vállalták el a jelentkezők a szerepet, de olyanok is akadtak, akiknek ez a műfaj a kedvükre való volt.

A férfi - aki az általa forgatott filmek mintegy felében szerepel is, többet pedig rendezett - hozzátette, elvárás a jelentkezőktől, hogy eltűrjék a fájdalmat, és el tudják játszani azt, hogy szenvedésük nagyobb a valóban átéltnél. "Számomra az a jó modell, a színészt mégse használjuk, aki sikít, sír, könyörög, összeomlik" - fogalmazott.    

Szerinte a BDSM-filmek legfontosabb szabálya a biztonság és a kölcsönös beleegyezés; a vádbeli esemény sem bántalmazás volt, hanem egy szokásos módon készült film egyik jelenete. Beleegyezésüket a sértettek nem vonták vissza - mondta.

Hozzátette, a nők a hirdetésekre jelentkezve szóbeli tájékoztatást kapnak, megmutatnak nekik korábbi felvételeket, kérdéseikre válaszolnak, és szerződést is aláírnak velük. A felvételkor pedig megbeszélnek egy úgynevezett menekülőszót, amit ha kimond a modell, leállítják a felvételt. A férfi úgy emlékezett, a sértettek nem mondták ki ezt a szót, sőt a felvétel után sem említették, hogy gondjuk lenne, ugyanakkor alkudozni kezdtek, és végül 100 ezer forintra srófolták fel a honoráriumot.    

A vádlott önmagát jellemezve azt hangsúlyozta, hogy kerüli az erőszakot, másképp oldja meg konfliktusait. Azt mondta, a forgatások során hangsúlyt fektetnek a nők egészségére, szakápoló van a helyszínen, továbbá alkohol- és drogszondát is alkalmaznak, hogy a nők döntésképesen vállalják a felvételt. Külön ügyelnek rá, hogy ne legyen egészségkárosodása senkinek, ugyanakkor elmondják a jelentkezőknek, hogy pár napig maradhat nyomuk a történteknek. A vérző sérülések pedig megengedhetetlenek, ezt a műfaj sem tűri el - tette hozzá.      

A rendőrség 2010 januárjában sajtótájékoztatón közölte, hogy egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leleplezték Újpesten egy szado-mazo pornófilm illegális forgatását. A nő levele egy telefonszámot is tartalmazott, a rendőrök így jutottak el a sértetthez, aki elmondta, jelentkezett egy hirdetésre, amelyben "szexmentes, de meztelenül végzendő feladat" szerepelt 100-200 ezer forintért.    

A rendőrség akkori közlése szerint az újpesti helyszínen közölték vele, hogy szado-mazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig el kell játszania a fájdalmat. Ágyhoz, padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő.

A felek megállapodtak abban, hogy amikor valamelyik szereplő jelt ad, leáll a felvétel. Amikor az ütlegelt nő kimondta a megbeszélt mondatot, a másik abbahagyta a bántalmazását, de a producer ekkor odalépett hozzájuk, és mindkettejüket megverte - hangzott el az akkori sajtótájékoztatón.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Az sem gond, ha eltörjük a bordáját

Nagy bírságot kaphat, aki rosszul számol a helyi iparűzési adóval

Nagy bírságot kaphat, aki rosszul számol a helyi iparűzési adóval

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Kizuhant az erkély üvegtáblája egy pécsi tízemeletesből

Feloszlik az ExperiDance? - a társulat cáfol

Feloszlik az ExperiDance? - a társulat cáfol

Vekerdy Tamás: Ha békén hagyod a gyereket, magától megtalálja az útját

Vekerdy Tamás: Ha békén hagyod a gyereket, magától megtalálja az útját

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol

Szijjártó Péter Belgrádban kampányol