szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szeptember 9-ei hajdúszováti gyilkosság gyanúsítottja egy 17 éves helyi fiú; a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az erről szóló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fiatalembert nem a Terrorelhárítási Központ fogta el.

A rendőrség pénteken kezdeményezte a szeptember 9-én Hajdúszováton történt gyilkosság csütörtökön elfogott gyanúsítottjának, egy 17 éves helyi lakosnak az előzetes letartóztatását - jelentette be Gyurosovics József Hajdú-Bihar megyei főkapitány pénteken Debrecenben. 

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított fiatalember ellen négy vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik eljárás - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az áldozat egy 58 éves helyi férfi volt, holttestére egy árokban találtak rá, halálát súlyos bántalmazás okozta. 

A főkapitány az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a férfi kihallgatása során "nem volt együttműködő", a tettét feltehetően egyedül követte el, az áldozattal korábban nem állt kapcsolatban. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem árult el. 

A sajtótájékoztatón levetítették a férfi elfogásáról készült rendőrségi felvételeket, amelyekből kiderült, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben az akciót nem a Terrorelhárítási Központ kommandósai folytatták. A fiatalember nem tanúsított ellenállást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Büszke kommunista a spanyol kormányfőhelyettes

Büszke kommunista a spanyol kormányfőhelyettes

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?