szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenkét tonna ismeretlen eredetű rezet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei és a rendőrség munkatársai egy budapesti telephelyen - közölte a NAV szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a pénteken lefoglalt színesfémek között erősáramú vezetékek is voltak. Az október 1-jén indult átfogó fémellenőrzésnek ez volt az első kiemelkedő eredménye - tudatta a NAV.

A vélhetően bűncselekményből származó rézhulladék piaci értéke becslések szerint 17 millió forint, ugyanakkor a várható bírság összege elérheti a 85 millió forintot, és a NAV be is zárathatja a telephelyet.

A két hatóság pénteken budapesti, fémkereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzött, ekkor találtak rá az egyik telephelyen a nagy mennyiségű színesfémre.     A fémeket a budapesti telepen már szétválogatták, és szállításra is előkészítették.

A NAV szerint a megtalált 12 tonna rézhulladék vélhetően bűncselekményből származik, mivel erősáramú vezetékek és transzformátorok alkatrészei vannak közöttük.

A pénzügyőrök a jogszabályokat megsértő gazdálkodó ellen "fémigazgatási eljárást" indítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz

Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz

„Mindig nagy öröm volt ide jönni, fantasztikus tanáraink voltak” – imádta az SZFE-t Eperjes Károly

„Mindig nagy öröm volt ide jönni, fantasztikus tanáraink voltak” – imádta az SZFE-t Eperjes Károly

Immunológus: Tartogat még meglepetéseket a koronavírus

Immunológus: Tartogat még meglepetéseket a koronavírus