szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Egyre bizarrabbnak" nevezte a Milla október 23-i nagygyűlése körüli kavarást Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu témával foglalkozó cikkéhez írott kommentjében. TGM egyértelművé tette: gyakorlatilag nincs közös pont az ő és Bajnai Gordon gondolkodása között, és a maga részéről akkor vesz részt a Milla demonstrációján, ha az '56-os megemlékezés és tiltakozó nagygyűlés lesz, nem pedig Bajnai kampánynyitója a miniszterelnök-jelöltségért.

"A dolog egyre bizarrabbul hangzik. A Milla demonstrációján - úgy fest - én is beszélni fogok. De tudtommal ez 56-os megemlékezés, és mindenekelőtt tiltakozó nagygyűlés, nem pedig Bajnai Gordon választási kampányának nyitóeseménye" - írta a Bajnai és a Milla körüli kavarásról szóló cikkünkhöz fűzött kommentjében az október 23-i gyűlés egyik felkért szónoka, a hvg.hu rendszeres szerzője, Tamás Gáspár Miklós a tüntetésen szintén szót kapó Bajnai körül támadt viharra reagálva.

"Az alkotmányosság, a szabadságjogok, a jogállam tekintetében nyilván vannak átfedések minden demokrata nézetei között - ezért is leszünk egy színpadon, ha igaz - , de vannak egyéb tartalmi kérdések (megszorítások, bankreform, álláspontunk az IMF/EKB/EB trojka ultimátumaival kapcsolatban stb.), amelyekben erről szó sincs" - írta a filozófus.

"Bajnai nagyon simán, elegánsan és barátságosan igazgatta a neokonzervatív politikai offenzívát - én is rokonszenves embernek tartom - , de ez nem változtat a lényegen: politikai elvei számomra elfogadhatatlanok (s nyilván megfordítva is így van). Tehát kár itt a következő kormányról ábrándozni október 23-án, ez pluralista, demokratikus esemény lesz - ha nem tévedek - , nem a messiásjelölt fölkenése. Ebben ugyanis nem vennék részt" - tette egyértelművé Bajnai miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos álláspontját Tamás Gáspár Miklós.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Hivatalos: 525 lóerővel itt a V8-as új Land Rover Defender

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal