szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hamis mosogatószert palackozó üzemet zárt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nagyszénás határában; több mint 16 ezer liter mosogatószert és mosógélt foglaltak le - közölte a szervezet bűnügyi szóvivője pénteken.

A Békés megyei településen egy 50 éves férfi műanyag palackokat előállító és töltő üzemet működtetett, bár az épület ablakán egy elektronikai és lakatosipari kft. neve szerepelt. 

Az üzemben alkalmi munkások sárga tisztítószert töltöttek ezer literes tárolókból flakonokba, amelyeket márkás termékek hamis címkéivel látták el, majd az árut kartondobozokba csomagolták - írta a szóvivő. A pénzügyi nyomozók akkor érkeztek a helyszínre, amikor a raklapokon lévő terméket egy román rendszámú kamionra rakodták.

A vállalkozó megpróbált elmenekülni, de elfogták. A hamis mosogatószerek gyártásában egy 40 éves szegedi férfi is közreműködött, ő biztosította a gyártáshoz a tisztítószereket, a címkéket és a csomagolóanyagot - tette hozzá.

A nyomozók a házkutatáskor a csaknem 14 ezer liter hamis mosogatószeren túl 2700 liter, egy másik ismert márkára hasonlító, kékeszöld mosógélt, több ezer üres flakont, valamint a csomagoláshoz használt dobozokat, címkéket is találtak. Ezeket a flakongyártó gépsorral együtt lefoglalták.

A két férfit áru hamis megjelölésével gyanúsítják; előzetes letartóztatásukat elrendelte a bíróság.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok

Műholdról vigyáznának az amazóniai erdőre a brazilok