szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index szerint az MSZP-s vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász Péter Milla-elnök tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.

Bár az MSZP hivatalosan, pártként nem vesz részt a Milla október 23-i, budapesti tüntetésén, az Index több forrásból is úgy értesült, hogy a vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket. Ám Juhász Péter, az egyesületté alakult Milla elnöke vasárnap komoly vitába keveredett Vadai Ágnessel és Szanyi Tiborral az ATV Szabad szemmel című műsorában. Juhász a vitában egyértelművé tette, hogy a Milla és az általuk megmozgatott tiltakozók nemcsak Orbán Viktor, hanem az őt megelőző, nyolcéves szocialista kormányzás idején történteket is visszautasítják - írja a lap.

A vasárnapi vita az Index értesülései szerint olyan komoly indulatokat váltott ki, hogy több helyütt visszamondták a leszervezett buszokat. A párt hivatalos álláspontja változatlan. Török Zsolt MSZP-szóvivő szerint mindig arra biztatják tagjaikat, hogy vegyenek részt a demokratikus szervezetek kormányellenes demonstrációin. De hogy a szocialisták vezetői közül kik képviselik magukat, arra nem tudott válaszolni. „Még képlékeny, nagyon sok program van aznap” – mondta. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a pártelnök, Mesterházy Attila egyéb elfoglaltsága miatt nem lesz ott, bár ez már a múlt héten se volt máshogy.

Eközben a Fidesz választókerületi irodája az Index inkognitóban történt megkeresésére megerősítette, hogy a párt buszos utaztatást szervez a vidéki nagyvárosokból az október 23-i  Békemenetre. A buszokra előzetes regisztráció után lehet felszállni, a jegyárak a távolságtól függően 2000 és 2800 forint között mozognak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!