szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A személyiségétől némiképp idegen szerepben készül visszatérni a politikai küzdelmek színpadára Bajnai Gordon, aki október 23-át, az Egymillióan a Sajtószabadságért csoport (Milla) rendezvényét választotta a hosszú ideje lebegtetett „come back” színhelyéül.

A gazdasági válság – akkor úgy tűnt – mélypontján, 2009 tavaszán hivatalba lépett Bajnai korábban finoman szólva sem a szónoki képességeivel, a tömegekre is hatni képes szuggesztív erejével hívta fel magára a figyelmet. Kormányzása másfél éve alatt, az IMF-nek és az EU-nak tett vállalások miatti kötött pályán haladva, afféle válságmenedzserként, olyan feladatra vállalkozott, amit – mint akkoriban fogalmazott –, azért is érzett testhezállónak, mert „lelkileg is kapusalkat vagyok”, nem csak a fociban.

Az elemzést a HVG e heti számában olvashatják, csakúgy, mint a Bajnai népszerűségindexét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!