szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közös programot állított össze az LMP és a 4K!. A dokumentum célja, hogy meghatározza egy jól működő demokrácia kereteit – jelentette ki a köztévében az LMP frakcióvezetője.

Jávor Benedek az M1 Az Este című műsorában kifejtette: a program mentén 2014 után helyreállítható az alkotmányosság, de foglalkoznak az antikorrupciós fellépés, a sajtószabadság és a méltányos választási rendszer kérdésével is. A politikus szerint szükség van a magyar politikai mezőben egy olyan együttműködésre, ami a közös elképzelések köré szerveződik, választási szövetségről ugyanakkor még korai beszélni.

Azokkal érdemes együtt dolgozni, akikkel van esély arra, hogy választási győzelem esetén közösen tudnak kormányozni – tette hozzá. Jávor Benedek kiemelte: egy olyan új politikai erőre van szükség, amely átnyúl a hagyományos táborokon, és képes megszólítani a Fideszből kiábrándult szavazókat is.

Bajnai Gordon szerepvállalásáról azt mondta: izgalmas kérdés, és meg kell vitatni, hogy egy középre tartó új kezdeményezésben van-e helye a volt kormányfőnek, azt azonban nem tartja elképzelhetőnek, hogy ehhez az esetleges társuláshoz „fegyverhordozóként” az LMP is csatlakozzon.

Az elmúlt két évvel kapcsolatban kifejtette: a Fidesz jelenlegi garnitúrája olyan demokráciarombolást követett el, ami miatt kizártnak tartja, hogy 2014-ben koalíciót kössön a két párt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!