szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kőszegi Városi Bíróság százhúsz nap közérdekű munkára ítélt egy férfit, aki Kőszegen a város egyik jellegzetességének számító becsületkasszákat fosztogatta - tájékoztatta szerdán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Kőszegen régi hagyomány, hogy a városlakók a kertjeikben megtermelt gyümölcsök, virágok egy részét kiteszik házaik elé, az arra járók  szabadon vihetnek a felkínált terményekből, az érte járó fizetséget pedig egy asztalkára vagy székre helyezett becsületkasszába dobják be. Kazmar Enikő tájékoztatása szerint a férfi szeptemberben és októberben nyolc alkalommal tulajdonított el a becsületkasszákból kétszáz és ötszáz forint körüli összegeket.

A szóvivő közlése szerint a helyi lakosság körében erős felháborodást keltő ügyben a rendőrség októberben vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást, a hatáskörrel rendelkező ügyészség pedig a férfit bíróság elé állította. Kiemelte: tekintettel arra, hogy a becsületkasszák a város egyfajta szimbólumát  jelentik, a kőszegi rendőrkapitányság soron kívül folytatta le az eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Fent van ez az alkalmazás a telefonján? Ha nem vigyáz, az adatai bánhatják

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat