szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, akik szakorvosi végzettség nélkül kezeltek fogászati betegeket másfél éven át Nagykanizsán - közölte a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Farsang Boglárka elmondta: egy betéti társaság rendelőjében tavaly április óta nem volt fogorvos, azóta az ott dolgozó asszisztens és fogtechnikus kezelte a pácienseket. 

Az esetre azt követően derült fény, hogy egy betegnek szövődményei keletkeztek a kezelések után, s mivel felvetődött annak gyanúja, hogy nem is orvos látta őt el, rendőrségi feljelentést tett.

A beteget előzőleg több alkalommal is fogadták a betéti társaság Hevesi utcai rendelőjében, de a szövődmények jelentkezése után vált számára gyanússá, hogy nem is fogorvos kezelte. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy 2011 áprilisa óta valóban nem volt orvos a rendelőben, a pácienseket az addigi asszisztens és a fogtechnikus látta el - közölte az osztályvezető.

A fogtechnikus férfit és a fogászati asszisztensnőt - apát és lányát - szerdán gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondták, hogy az elmúlt időszakban 50-100 fogászati beteget kezeltek. A rendőrök kuruzslás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

Farsang Boglárka hozzátette: a rendőrség várja azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik a Hevesi utcai klinikán jártak az elmúlt másfél évben. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a rendelőt üzemeltető betéti társaságnak egy Nagykanizsához közeli településen is van fogászati rendelője, ott szabályszerűen egy alkalmazott fogorvos látta el a betegeket.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás

Új negatív rekord Brazíliában: 24 óra alatt 4249 koronavírusos beteg hunyt el

Új negatív rekord Brazíliában: 24 óra alatt 4249 koronavírusos beteg hunyt el