szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint a szociális intézmények államosításának kiteljesedésével az ellátórendszer összeomlása fenyeget.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a megyei intézmények után a kormány a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi, valamint a fogyatékosokat és pszichiátriai betegeket ellátó intézményeket is államosítaná, az erről szóló előterjesztés már túl van a közigazgatási egyeztetésen, és hamarosan a kormányülés elé kerül.

A szocialista politikus szerint az állami átvétel jelentős forráselvonással jár majd. Azt mondta: ez történt a megyei szociális intézmények államosításakor is, így azok egy része őszre fizetésképtelenné vált, miután nem pótolták az önkormányzatok által korábban biztosított forrásokat.

Korózs Lajos azt mondta: az államosítás csak Budapesten nyolcezer rászoruló ellátását lehetetleníti el, noha a főváros jól működtette az intézményeket, és az idén ezerötszáz új férőhelyet létesített.

Az MSZP-s politikus arra szólította fel a kormányt, fejezze be az államosítást, oldja meg az intézmények finanszírozását, és szüntesse meg az egyházi, illetve az önkormányzati intézményekben gondozottak közötti különbségtételt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!