szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csatlakozhatnak magánszemélyek a tegnap létrehozott Együtt 2014 mozgalomhoz, mert az nem jogi személy - közölte a mozgalom honlapján.

Bár az on-line médiában több helyen is félreérthető megfogalmazások jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy magánszemélyek bekapcsolódhatnak-e az Együtt 2014 választói mozgalom munkájába, a szervezet közleményében tisztázta, hogy ez nem lehetséges.

Tekintve, hogy az Együtt 2014 választói mozgalom nem jogi személy, hanem a három alapító szervezet – a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a bejegyzés alatt álló Milla, illetve Haza és Haladás Egyesület – együttműködési megállapodása, ahhoz tagként valóban csak szervezetek csatlakozhatnak majd - közölték. Azt, hogy megkezdődött a csatlakozás feltételrendszerének kidolgozása, éppen a 2012. október 26-i sajtótájékoztatóján jelentette be a három alapító.

Az Együtt 2014 mozgalom ugyanakkor hangsúlyozta, a mozgalom munkájába magánszemélyek is bekapcsolódhatnak, ha az egyutt2014.hu honlapon feliratkoznak a hírlevélre, illetve like-olják a mozgalom facebook-oldalát.

A mozgalom szerint ezeken a fórumokon keresztül az érdeklődők minden fontos információról értesülnek majd, így arról, hogy az érintett egyesületek bejegyzésével hogyan lehet csatlakozni – a Szolidaritás mellett – immár a Milla, vagy a Haza és Haladás soraihoz is, illetve arról, mikortól nyílik lehetőség a pénzbeli támogatások felajánlására is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!