szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alcsútdoboz lakói bármikor szabadon gyakorolhatják a véleménynyilvánításhoz, a szólásszabadsághoz, illetve a gyülekezéshez való alkotmányos jogaikat, a település ugyanakkor elhatárolódik a Milla október 23-ai demonstrációjától.

Alcsútdoboz önkormányzata elhatárolódik az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) október 23-i fővárosi demonstrációjától, annak céljaitól és az ott elhangzottaktól. A település önkormányzata erről a tüntetésen megjelenő Alcsútdoboz feliratú táblák miatt adott ki szerdán közleményt, amelyet az MTI-hez is eljuttatott.

A kommüniké szerint az önkormányzat semmilyen hivatalos felhatalmazást nem adott senkinek, hogy a politikai rendezvényen a települést képviselve, annak nevét ábrázoló táblával megjelenjen.

Közölték azt is, hogy magánszemély a település képviseletében nyilvános rendezvényen csak a polgármester vagy az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazásával vehet részt. A településsel kapcsolatos bármilyen hivatalos közleményt vagy nyilatkozatot kizárólag a polgármester vagy helyette a felhatalmazásával valamelyik helyi önkormányzati képviselő tehet.

Az önkormányzat a közleményben megerősíti azt is, hogy a település tagjai magánemberként bármikor szabadon gyakorolhatják a véleménynyilvánításhoz, a szólásszabadsághoz, illetve a gyülekezéshez való alkotmányos jogaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs

Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs

Ahhoz, hogy minden magyart beoltsanak Pfizer-vakcinával, 38 tonna szárazjég kellene

Ahhoz, hogy minden magyart beoltsanak Pfizer-vakcinával, 38 tonna szárazjég kellene

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat