szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP-ben állítólag feszültséget okozott, hogy a választmányi elnök a volt kormányfővel tárgyalt, a hírek szerint egy Mesterházy Attila után korszakról is.

Még október 23. előtt Bugacon tárgyalt Bajnai Gordon az MSZP választmányi elnökével, Botka Lászlóval – értesült a Magyar Nemzet több egymástól független forrásból. Úgy tudni, a megbeszélésen a volt kormányfő visszatéréséről, az MSZP újrapozicionálásáról és a Mesterházy Attila utáni életről volt szó.

A lap forrásai közölték, a lelepleződött háttérmegbeszélés komoly feszültséget okozott Szeged polgármestere és az MSZP-elnök között. Az informátorok jelezték: Bajnai volt kormánya tagjaival is tartja a kapcsolatot, így Kiss Péterrel és Szekeres Imrével is. A szocialisták régi erős emberei közül Lendvai Ildikó is érdekelt lehet abban, hogy az MSZP a liberálisabb irányt képviselő Együtt 2014 mozgalom felé mozduljon.

Ez azonban párton belül ellenállásba ütközik. Nyakó István közben azt mondta, amikor Bajnai kormányfő volt, közte és az MSZP között értékközösség egy percig sem állt fenn. Botkával azonban a jelek szerint igen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!