szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíciónak (DK) egy konkrét ügyben volt vitája a Millával, ezt azonban Bajnai Gordon október 23-i beszédében helyre tette, így ma már nem áll fenn véleménykülönbség - mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke csütörtökön.

Molnár Csaba arra reagált, hogy Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke az Együtt 2014 választói mozgalom sajtótájékoztatóján kijelentette, a Demokratikus Koalícióval jelenleg nincs dolguk, mivel Gyurcsány Ferenc pártelnök "nem szeretne közösködni" a Millával.

Molnár Csaba ezzel szemben azt mondta, pártjának a tárgyalások megkezdéséhez semmilyen előfeltétele nem volt, a kezdettől fogva a lehető legszélesebb körű összefogást szorgalmazzák.

"Egy konkrét ügyben volt vitánk a demokratikus ellenzék egyik civil képviselőjével, a Millával, mégpedig a rendszerváltást követő húsz év megítélésében. Ezt az ügyet azonban Bajnai Gordon az október 23-i beszédében helyre tette, így ma már nem áll fenn véleménykülönbség ebben az ügyben sem a Millával" - közölte a DK alelnöke.

Gyurcsány Ferenc a Milla október 23-i tüntetése előtt azt írta a Facebookon: hibát követ el a kormányfői székben őt követő Bajnai Gordon azzal, hogy felszólal a demonstráción.

Úgy fogalmazott, az ellenzéki együttműködés legnagyobb akadálya az a "hazugság", amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Szerinte "ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP", pedig nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és a mostanit.

Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke korábban úgy nyilatkozott: a DK és a Milla közötti vitát a két szervezetnek egymás között kell tisztáznia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!