szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtökön tetőzik a Dráva a folyó somogyi szakaszán Barcsnál és Szentborbásnál - közölte a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.

A közlemény szerint a folyó Barcsnál a szerda reggel mért 258 centiméterhez képest egyenletes intenzitással tovább árad, csütörtök reggel 328 centiméter volt a vízállás. A tetőzésre csütörtökön lehet számítani, várhatóan 346 centiméterrel. Szentborbásnál a szerdán mért 340 centiméterhez képest csütörtökön 407 centiméter volt a vízállás, a tetőzés a csütörtök éjszakai órákban várható 432 centiméterrel.

A Dráva vízszintjét folyamatosan figyelik, a hidrometriai mérőcsoportok Őrtilosnál, Barcson és Szentborbásnál is naponta mérik a folyó vízhozamát - tudatta a vízügyi igazgatóság, mely közleményében emlékeztetett: a Dráva vízgyűjtő területének időjárását az elmúlt néhány napban egy tőlünk nyugatra lévő nagy kiterjedésű, markáns ciklon határozta meg, amelyből nagy mennyiségű csapadék hullott le az elmúlt hétvégén. Területi átlagban 48 óra alatt lehullott csapadék az osztrák-szlovén területeken 60-70 milliméter volt. 

A csapadék hatására az osztrák, szlovén területeken kialakult rendkívüli árhullám a magyar szakaszon jelentősen ellapul - írta a vízügyi  igazgatóság, hozzátéve: ez az erőteljes csökkenés az erőművek üzemeléséből adódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe