szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Karácsonyig járőrözéssel védik a somogyi fenyveseket a polgárőrök és a hegyőrök, akik rendőrségi és honvédségi támogatást is kapnak.

Ezernégyszáz hektáron kezdték meg a fenyvesek őrzését a dél-somogyi településeken: a vágásérett fákkal teli területeken egészen karácsonyig járőröznek a hegyőrség és a polgárőrség tagjai, s mindehhez rendőrségi és honvédségi támogatást is kapnak - írja a Somogy megyei online lap, a Sonline.hu.

A megye dél-nyugati szegletében sokan élnek fenyőtermesztésből, s egész éves munkájuk eredményét az év végének utolsó heteiben kell learatniuk. A tolvajok nagy kárt tehetnek ilyenkor, amit szervezetten igyekeznek megakadályozni.

A mintegy kétszáz taggal működő hegyőrség nemrég újabb közeli helységek szervezetével bővült, amely mintegy száz taggal működik öt faluban. A mostani akcióban a polgárőrség és a rendőrség is támogatja a térséget Zákánytól Őrtilosig abban, hogy a tulajdonosok megóvhassák értékeiket. Ezt a honvédség helikopterei légifelderítéssel segítik,

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mol: Vizsgáljuk a hulladékkoncesszióról benyújtott törvényt

Mol: Vizsgáljuk a hulladékkoncesszióról benyújtott törvényt

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában