szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 4K! aktivistái az első magyar köztársaság kikiáltásának évfordulóján a „Lesz még magyar köztársaság!” feliratot erősítettek a Fidesz-székházra.

„Érthetetlennek tartjuk, hogy a független, önálló, demokratikus Magyarország megalapításának pillanata miért nem tartozik a nemzeti ünnepeink közé. Miért nem tartozik azok közé a történelmi pillanataink közé, amelyekre közösen vagyunk méltán büszkék? A 1918-as forradalmat az őt megillető helyre kell helyeznünk, 1848 és 1956 közé” – mondta Nagy András, a 4K! alelnöke.

©

A nemrég pártként bejegyzett mozgalom aktivistái "Lesz még magyar köztársaság!" feliratot erősítettek a Fidesz székházára. A Negyedik Köztársaság Mozgalom azt szeretné, ha november 16-a, Magyarország függetlenségének és az első magyar köztársaság kikiáltásának napja nemzeti ünnep, a Köztársaság Ünnepe lenne

A 4K! szerint 48-18-56 jelenti azt a köztársasági hagyományt, amelyre egy nap az Orbán-rendszert felváltó negyedik köztársaságnak épülnie kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Így változtatta meg a vásárlói szokásainkat a koronavírus

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Vulkáni kőzet és hamu hullott eső helyett a szicíliai kisvárosra

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét