szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP szerint hétfőn a parlament egy olyan, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett "megszorító csomagot" tárgyal, ami az elfogadása után növelni fogja a háztartások rezsijét - mondta sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

A képviselő az energiaszolgáltatók jövedelemadójának növelésére és a közműadó bevezetésére vonatkozó javaslatokat értékelve kijelentette, hogy azok a rezsit fogják emelni. Az LMP úgy gondolja, hogy nem a rezsiköltségeket, hanem az energiafüggetlenséget kell növelni, miközben energiahatékonysági beruházásokat kell végrehajtani - mondta.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy a Ház emellett már kilencedik alkalommal módosíthatja majd az idei költségvetést. Ha a kormány nem a "saját következetlenségéhez szabta volna" az államháztartási törvényt, akkor ezzel a módosítással már átlépnék azt a határt, amikor pótköltségvetést kell benyújtani - jelentette ki. Az LMP éppen ezért azt szeretné, ha az alapoktól kezdve áttárgyalnák a 2013-as büdzsét, hogy jövőre "ne kelljen ugyanebben a cipőben járni" - mondta. Emellett megismételte korábbi felvetésüket, amelyik szerint az adótörvényeken évente csak kétszer lehetne változtatni.

Más témában feltett kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, a hvg.hu-n megjelentek kapcsán tisztáznia kell magát, és ha ez elmarad, akkor le kell vonnia a konzekvenciákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!