szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy kellett kicsavarni a rendőrpisztolyt Thomas B. kezéből - vallotta az ügyészségnek a koronatanú.

Leesett az elgázolt rendőr, Kenéz Imre fegyvere, amikor elütötték. A földön heverő fegyvert meg akarta szerezni az osztrák gázoló, Thomas B. - állítja az ügy koronatanúja, Móra Ferenc.

"Amikor a lövéseket leadó motoros rendőr közelharcot folytatott a hummeressel, a fegyverét elvette tőle a támadó. A pisztolyt nekem sikerült a kezéből kicsavarni, később azonban, amikor már az árokban küzdöttünk vele, észrevette Kenéz pisztolyát a földön, és mindenáron meg akarta szerezni" - mondta a Blikknek a szemtanú.

Azt is elmondta a rendőröknek, hogy a hummeres konvoj egyik tagja eltűnt a helyszínről. Az ügyészség gyanúja szerint az illetőnél volt az a felvétel is, amit a helyszínen nem tudtak lefoglalni.

Az ügyészségen a tanú által elmondottakat nem kívánták kommentálni.

A két nappal ezelőtt vallomást tevő Thomas B. megtagadta a nyomozók azon kérését, hogy újra elmenjen az emberölés helyszínére, hogy a hatóság rekonstruálhassa a történteket.

Thomas B. október 11-én gázolta halálra az ellene intézkedő motoros rendőrt, Kenéz Imrét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!