szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barátnője fogva tartásáért és szexuális bántalmazásért ítélték 4 és fél évre Damu Rolandot, de testi sértés kísérlete miatt további évekre ítélhetik - adta hírül a Blikk.

Hamarabb kerülhet Damu Roland ismét a vádlottak padjára, mint hogy jutalomlátogatásra hazaengednék a családjához - írta a szerdai Blikk.

A barátnője fogva tartásáért és szexuális bántalmazásért 4 és fél évre elítélt színész ellen ugyanis hamarosan vádat emelhetnek egy másik ügyben, testi sértés kísérletéért. Ez utóbbi ügyben szintén volt barátnője, Palácsik Tímea a sértett.

Az irat szerint 2010. januárban megrugdosta akkori barátnőjét, és rákényszerítette a nőt, hogy azt hazudja az orvosoknak, biciklibalesetben szerezte a sérüléseket. Ebben az ügyben Damu büntetlen előéletűnek minősül, mivel az állítólagos verés korábban történt, mint azok a cselekmények, amelyekért Damut már elítélték.

Ennek ellenére akár hároméves büntetés is kiszabható súlyos testi sértésért, kivéve, ha nem befejezett a tett, tehát nem keletkeztek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülések a bántalmazás miatt – ez esetben felfüggesztett börtönbüntetés várhat Damu Rolandra a Blikk szakértője szerint.

A színészt nem engedik haza az ünnepekre, hiába gyűjtött be már két dicséretet is, ugyanis csak a tényleges szabadságvesztés felének letöltése után kaphat jutalomeltávozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!