szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bodoky Tamás újságíró, az atlatszo.hu főszerkesztője október 18-án másodfokon, jogerősen megnyerte a Kovács Bence János és a Mervó József által képviselt Grupo Milton Zrt. ellen személyhez fűződő jog megsértése miatt indított perét.

A másodfokú bíróság helybenhagyta a Fővárosi Bíróság 2011. december 15-én meghozott ítéletét - közölte az atlatszo.hu.

Ennek értelmében az I. és II. rendű alperesek azzal, hogy az általuk 2010. február 25-én a Paulaner Sörházban tartott sajtótájékoztatón olyan hamis látszatot keltettek, hogy Bodoky Tamás újságíró a személyüket érintő zsarolásban vagy zsarolási kísérletben játszott szerepet, vagy zsarolók eszközeként szerepelt volna az alperesekkel kapcsolatos újságcikkeivel, megsértették a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság kötelezte az I. és II. rendű alpereseket, hogy a jogsértésért az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül magánlevélben fejezzék ki sajnálkozásukat a felperesnek – ez az atlatszo.hu szerint egyelőre nem történt meg.

Kötelezte továbbá az I. és II. rendű alpereseket, hogy egyenként fizessenek meg a felperesnek 500-500 ezer forintot és ennek 2010. február 25. napjától a kifizetésig járó, a késedelemmel érintett naptári félévet megelőző napon érvényes jegybanki alapkamatát. Kovács Bence János kifizette a kártérítést, a Grupo Milton Zrt. viszont még nem fizetett - tették hozzá a portálnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok

Kézilabda-vb: legyőzték a németeket, maximális pontszámmal jutottak tovább a magyarok

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében