szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon visszafogottan fogalmazott Magyarországgal kapcsolatban és nem bírálta az Orbán-kormányt múlt heti amerikai előadásain Bajnai Gordon volt kormányfő, az Együtt 2014 mozgalom egyik alapítója - közölte az atv.hu.

Bajnai Gordon a múlt héten két előadást is tartott az amerikai fővárosban, de nagyon visszafogottan fogalmazott Magyarországgal kapcsolatban - írta az atv.hu.

A Washingtonból vasárnap hazaérkező politikus az ATV Szabad Szemmel című műsorában úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államokban „elég lehangolónak látják Magyarország helyzetét részben demokrácia szempontjából, részben a gazdaság, társadalom fejlődésének szempontjából úgy látják, hogy Magyarország rossz úton jár, ez nem volt kérdés egyik beszélgetésben sem.”

Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére nyilvánosan nem bírálta a kormányt, talán azért, hogy a középről is szerezzen szavazókat, Bajnai azt válaszolta: „Mark Twain azt írta, hogy hazafi az, aki a hazáját mindig megvédi. Én ehhez próbálom tartani magamat. Nem külföldről kell üzenni. Elég rossz a vélemény rólunk ott kint anélkül is, hogy mi ott erre rátennénk egy lapáttal.”

A politikus azt mondta, „nyilván az ember őszintén válaszol arra, ha megkérdezik, de azért én mindig azt szeretném inkább elmondani, hogy ez alapvetően egy tehetséges, jó ország. Ahol érdemes szövetséget kötni, ahol érdemes befektetni és érdemes munkahelyet teremteni, hogy azért, mert most mi egy ilyen, az egyenes vonalú fejlődés helyett ilyen cikk-cakkokat futunk és eltértünk a helyes pályától, azért ne írjanak le minket. Alapvetően ez egy jó ország, aminek egy jó kormányzásra lenne szüksége”.

Bajnai az interjúban arról is beszélt, hogy szerinte két örvendetes dolog történt az utóbbi időben az Együtt 2014 mozgalommal. Egyrészt a közvélemény-kutatások szerint stabil bázissal rendelkezik, sőt, a bizonytalanok közül sokakat sikerült megszólítaniuk. Másrészt a Magyar Szocialista Párt felelt arra a felhívásra, amelyet október 23-án elindítottak, és ők is azt mondják, hogy szükség van együttműködésre, szükség van arra, hogy együtt váltsák le az Orbán-rezsimet

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak