szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Változó intenzitással és tartalommal válaszoltak a fővárosi polgármesteri hivatalok arra a kérdésre, hogy milyen sajtótermékeket vásároltak 2008 és 2012 között. Saját bevallása szerint Kőbánya költött legkevesebbet, és Pestszentlőrinc a legtöbbet ilyesmire - írja az Átlátszó.hu blogja.

"Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy a 2008-2012 közötti időszakban mely sajtótermékeket (újságokat), mely intézményeik/szervezeti egységük részére, mekkora példányszámban, milyen célból, mekkora összköltségen vásárolták meg" - idézi a valamennyi fővárosi kerület polgármesteri hivatalának a KiMitTud-on keresztül elküldött közadatigénylés pontos szövegét az Átlátszó.hu blogja.

A blog szerint a legtöbben egy udvarias válaszlevél kíséretében küldték a 15 napos törvényi határidőn belül a kért adatokat; valahol késtek vele, de az emlékeztetőre küldték; 1-2 helyről 0 reakció érkezett, és volt, ahol kommentárokat fűztek az igényléshez, vagy éppenséggel visszakérdeztek. Hogy mik a válaszok, arról bővebben itt olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Parkolási pályára állt a kínai Mars-szonda, előkészíti a májusi landolást

Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel az új szerződésről

Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel az új szerződésről

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet