szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tornatermében több mint 230 diák részvételével tartottak ülősztrájkot a tervezett felsőoktatási változások miatt.

A demonstráción az Eduline beszámolója szerint öt-hat diák mondott beszédet, ők arra kértek mindenkit, hogy támogassák a kormány felsőoktatási intézkedései, többek között a keretszámcsökkentés ellen tiltakozó gimnazistákat és egyetemistákat.

"Amikor meghallottuk, hogy még ezen a héten döntenek a felsőoktatásról, gyors szervezésbe kezdtünk, tanteremről tanteremre jártunk, engedélyt kértünk az igazgatótól, beszéltünk a rendőrséggel és a városházával is" - mondta a portálnak Görögh Péter, a gimnázium végzőse.

A tanulók aláírták a Hallgatói Hálózat 4+1 pontos követeléslistáját, amelyet aztán a város jegyzőjének adtak át.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!