szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A polgármester elleni fegyelmi eljárás megindításáról döntött a tiszafüredi önkormányzat. Pintér Erika a bírósághoz fordul.

Pintér Erika független polgármester elleni fegyelmi eljárás megindításáról döntött szombati ülésén Tiszafüred képviselő-testülete, amely az eljárás lefolytatásának idejére az elöljárót felmentette a munkavégzés alól - közölte Ujvári Imre, az önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője hétfőn.

Tájékoztatása szerint a fegyelmi eljárásról azzal az indokkal határoztak, hogy a polgármester folyamatosan megszegte a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló, 1996-os törvény előírásait, elmulasztotta az abban foglaltak végrehajtását, és ezzel akadályozta a képviselők munkáját.

Ujvári Imre beszámolt arról is, hogy egy korábbi döntésük értelmében bizalomvesztés címén december elsejei hatállyal felmentették állásából Spisák Györgyöt, a település jegyzőjét, akit felmentési idejére mentesítettek a munkavégzési kötelezettség alól. A helyettes jegyzői teendőket Rentzné Bezdán Edit megyei főjegyző látja el.

Pintér Erika polgármester jelezte: a munkavégzés alóli felmentése miatt a bírósághoz fordul jogorvoslatért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Hidvéghi Szájerről: Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban