szerző:
hvg.hu

Rendkívüli iskolagyűlésen beszélt csütörtök délelőtt a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium listázással vádolt igazgatónője, aki szerint nem volt semmiféle listázás. A gimnázium volt diákjai szerint a "cinizmusnak is vannak határai".

A Petíció az Almádi Gimnáziumért Facebook-csoport oldalán olvasható legfrisebb bejegyzés szerint a Balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban rendkívüli iskolagyűlést hívott össze a listázással vádolt igazgatónő, ahol "egy papírról felolvasta az előre megírt szöveget, amiben azt mondta, hogy szeretné biztosítani a biztonságos és felhőtlen légkört és hogy a dolgok a 'régi mederben folyjanak tovább'". Az igazgatónő a kiírás szerint azt is mondta: "nem volt semmifele listázás".

"Van a cinizmusnak is határa! Régi meder? Nos, ez a mi értelmezésünkben a T. Ig. Asszony előtti időket jelentené!" - írják a Facebook-oldalon.

Gránásiné Bácsi Tünde igazgató egy közleményt is kiadott az ügyben, amelyben azt írta, szülői bejelentés érkezett a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz arról, hogy a tanórán - tanítás helyett - tüntetésre buzdítják az iskola tanulóit. A fenntartó ezután arra kérte az igazgatót, hogy vizsgálja ki az ügyet, majd adjon tájékoztatást annak eredményéről.

Mint a hvg.hu megírta: a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumban a végzős diákokat és tanáraikat egymás után hívták be kedden az igazgatói irodába, és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, buzdítanak-e az azon való részvételre, valamint a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Az igazgató a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket el kívánt küldeni a Veszprém Megyei Kormányhivatalba.

A gimnázium volt diákjai egy igazgatónőhöz írt levélben tiltakoztak és Facebook-oldalt csináltak. Az LMP szerdán bejelentette: feljelentést tesznek a jegyzőkönyvek miatt, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pedig tájékoztatást kér az ügyben.

Szabó Máté ombudsman azonnali hatállyal hivatalból vizsgálatot indított és részletes tájékoztatást kért az érintett szervektől.

"Ennek megfelelően saját hatáskörben tájékozódtam, tanulókkal és a pedagógusokkal egyaránt beszéltem, hogy teljes képet kapjak arról, megalapozottak-e a szülői panaszok. Azokat a vádakat, hogy a vizsgálathoz jegyzőkönyvet írtam, illetve írattam alá, határozottan visszautasítom. A vizsgálat eredménye nem igazolta a bejelentésben elhangzott vádakat" - fogalmazott az igazgató. Hozzátette, hogy az iskola nyugalmának visszaállítása érdekében az esettel kapcsolatban egyéb nyilatkozatot nem kíván tenni.

A balatonalmádi gimnázium egyik tanára a hvg.hu-nak elmondta, hazugságnak és rágalmazásnak tartják azt, hogy tanítás helyett buzdították volna sztrájkra a diákokat, mert ez nem igaz, ugyanis ellentétes is az iskola nevelési-oktatási elveivel.

Elmondása szerint az iskolában valójában mindössze annyi történt, hogy a keretszámok csökkentéséről szóló kormánydöntés után osztályfőnöki órán beszéltek a tanárok a végzős gimnazistákkal a keretszámokról, ahol tájékoztatták a diákokat arról, hogy mit jelent a keretszámok csökkentése, és hogy ez mennyiben érintheti őket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kaszinó, média, vendéglátás, egyebek: Mi lesz Andy Vajna céges örökségével?

Kaszinó, média, vendéglátás, egyebek: Mi lesz Andy Vajna céges örökségével?

Két nappal autóbalesete után már biztonsági öv nélkül vezetett az angol királynő férje

Két nappal autóbalesete után már biztonsági öv nélkül vezetett az angol királynő férje

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is