szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rejtett kamerás felvétel jutott az átlátszó.hu birtokába arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus hallgatót.

2012. december 17-én a Humán Platform oktatási és kulturális ügyek miatt tartott Szalay utcai tüntetéséről több ezer ember, főleg gimnazista és egyetemista diákok a Kossuth tér és a Nagykörút érintésével a Rádióhoz vonultak - emlékeztet az atlatszo.hu hírportál. "Úgy gondolták, hogy Orbán Viktor szombaton megrendezett Fidelitas-os álkonzultációja és a keretszámok eltörléséről tett (azóta már többszörösen átírt) bejelentése nem egyezik a követeléseikkel" - írja a lap.

A tüntetőket a rádiónál a tartalomigazgató várta, aki azt állította, hogy felsőbb utasításra nem engedi a hallgatók és a Humán Platform pontjainak beolvasását, de szívesen átveszi azokat. Ezzel a tömeg nem elégedett meg. Végül egy első éves szociológia hallgató bejutott az épületbe, majd a 21 órai híradás első híreként a műsorvezető szerkesztve ugyan, de beszámolt a diákok követeléseiről.

Az atlatszo.hu-hoz eljutott rejtett kamerás felvétel alapján önmagukat újságíróként meghatározó, a portál áltak nem ismert MTVA-alkalmazottak a kormány igazáról győzködték a hallgatót. "Nem interjúszituáció volt, így megállapíthatjuk, hogy a közrádió dolgozói saját véleményükként kérték számon a miniszterelnök szavait a diákon. Hogy ez az eljárás megfelel-e az adóforintokból működő közrádiótól elvárható hozzáállásnak, annak eldöntését Kedves Nézőinkre bízzuk" - írja a lap.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk