szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kábelt loptak a 6-os (ráckevei) HÉV és az 51-es villamos vonaláról ismeretlenek péntek hajnalban. A kár mintegy 2,4 millió forint - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A 6-os HÉV vonalán a Duna hídnál loptak el 200 méter úgynevezett betáplálási kábelt 1,8 millió forint értékben, az 51-es villamos vonaláról pedig 70 méter kábel tűnt el, ennek értéke 600 ezer forint. A villamos forgalmában nem okozott fennakadást a lopás, de a HÉV-szerelvények a hajnali órákban csak egy vágányon tudtak közlekedni az érintett szakaszon, később pedig áramkorlátozást kellett bevezetni. 

A BKK ezúttal is kérte, ha bárkinek érdemi információja van a lopásokkal kapcsolatban, akkor hívja a rendőrséget vagy a BKK Infót (+36/1 258-4636). A kábellopások visszaszorításáért és a tolvajok kézre kerítéséért Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el