szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közölni fogja Erdős Virág költőnő Bayer Zsolt publicisztikájával kapcsolatos tiltakozó levelét a Magyar Hírlap pénteki száma.

A költőnő korábban a CoMMMunity.eu oldalon tette közzé a Magyar Hírlapnak írt levelét, amelyben azt írta, Bayer Zsolt szombati publicisztikájában gyűlöletkeltésre és uszításra használta fel a sorait, amelyeket kiforgatott eredeti értelmükből.

Mint ismert, Bayer Zsolt szombati cikkében azt írta, a romák egy része nem alkalmas az együttélésre, és állatokhoz hasonlította őket. Az írás Erdős Virág egyik versének néhány sorával kezdődött.

Erdős azt kérte a laptól, hogy mindenképpen tegyék közzé tiltakozását, és amennyiben ezt egy héten belül nem teszik meg, hitelrontásért indít pert a Magyar Hírlap ellen. A költőnő szerdán a Facebook-oldalán közzétette Stefka Istvántól, a lap főszerkesztőjétől kapott levelét, amelyben Stefka azt ígéri, január 11-én, pénteken közzéteszik Erdős Virág tiltakozó levelét a publicisztika rovatban. A költőnő úgy kommentálta a levelet: "GYŐZELEM!".

Bayer Zsolt kedden újabb cikket tett közzé a Magyar Hírlapban, amelyben azt írta, nem akarja likvidálni a cigányságot, Erdős Virág versének felhasználásával kapcsolatban pedig közölte: "nem forgattam ki, nem változtattam meg eredeti értelmét. Aki ezt nem érti, az hülye".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap

Tompa Andrea és Bodor Ádám is Baumgarten-emlékdíjat kap