szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum szerint a felsőoktatási intézmények finanszírozásáról még januárban tárgyalni kell. Várják továbbá a kormány javaslatát arról, hogyan kívánja tandíjmentessé tenni azt a 16 szakot, amelyeken a jelenlegi tervek szerint nem lennének állami ösztöndíjas helyek.

Még januárban tárgyalni kell a felsőoktatási intézmények finanszírozásáról - állapították meg az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum résztvevői szerda esti fővárosi ülésükön.

Nagy Dávid, a fórumot életre hívó Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az MTI-nek elmondta: a felek egyetértettek abban, hogy minden kérdés szorosan összefügg a finanszírozással, és ezért még ebben a hónapban tárgyalni kell erről.

A résztvevők várják továbbá a kormány javaslatát arról, hogyan kívánja tandíjmentessé tenni azt a 16 szakot, amelyeken a jelenlegi tervek szerint nem lennének állami ösztöndíjas helyek. A felek kiemelték még a közoktatás területén tapasztalható problémákat, és felhívták a figyelmet a köz- és a felsőoktatás szoros kapcsolatára is - közölte a hallgatói érdekvédő.

Az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum tavaly december 17-én tartotta alakuló ülését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE). A felek - a Magyar Rektori Konferencia elnöksége, a HÖOK, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat tagjai, az Oktatói Hálózat tagjai, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatukban akkor azt írták: a magyar köz- és felsőoktatás képviselőiként, érzékelve az oktatáspolitika súlyos válságát és felismerve az összefogás szükségességét, kölcsönösen kinyilvánították együttműködési szándékukat.

Kitértek arra is, tudatában vannak annak, hogy a magyar felsőoktatás több területen átalakításra szorul. Ragaszkodnak ahhoz, hogy az érintettek teljes bevonásával, világos és egyértelmű célok érdekében, hosszú távú, kiszámítható stratégia és oktatási koncepció készüljön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Tavaly több áramot termeltek megújuló forrásból Európában, mint fosszilis tüzelőanyagokból

Megzavarhatja a pacemakert az iPhone 12

Megzavarhatja a pacemakert az iPhone 12

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt