szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Répceszemere, Cásfordjánosfa, Nemesládony, Kemeneskápolna - ezek a települések maradtak legtovább a hó fogságában. A mai napon a közútkezelő gépei 25 falut tettek újra megközelíthetővé.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. teljes kapacitással dolgozik a hóátfúvások és az intenzív havazás nyomán járhatatlanná vált utak és elzárt települések felszabadításán. A folyamatos munkavégzésnek köszönhetően már csak négy település nem közelíthető meg - tudatta a hvg.hu-val közleményben a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság legfrissebb, 16 órai összesítése alapján a reggel elzárt közel 30 település nagy része már újra megközelíthetővé vált. Jelenleg Győr-Moson-Sopron megyében Répceszemere és Csáfordjánosfa, illetve Vas megyében Nemesládony és Kemeneskápolna település nem közelíthető meg.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 400 munkagépe dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A hajnal óta tartó folyamatos munkavégzés és a kedvezőbb időjárási körülmények miatt óráról-órára javulnak a közlekedés feltételei a Dunántúlon.

Az elzárt települések mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a járhatatlanná vált utak közül is egyre többet tud felszabadítani. A társaság tervei szerint az éjszakai órákra az összes elzárt települést kiszabadítja a hó fogságából.

A közútkezelő ugyanakkor továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális útinformációkról és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel keljenek útra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szalóki Ági gyermeket vár

Szalóki Ági gyermeket vár

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Lecsúszott az emelőről a teherkocsi, tragédia lett a gumicseréből Ausztriában

Lecsúszott az emelőről a teherkocsi, tragédia lett a gumicseréből Ausztriában