szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lezárult az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása. A pályázatra beérkezett 8016 szavazat szoros versenyt eredményezett, amelyben végül a harmadik és negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött.

A csütörtök éjfélkor rögzített eredménytábla alapján a pályázat döntős közönségjelöltjeiről zajlott közönségszavazáson Garainé Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense, Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztályának főorvosa és Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE-OEC Sebészeti Intézet adjunktusa végzett az első három helyen. 

Az, hogy közülük a közönségszavazáson ki érte el a legjobb eredményt és veheti át az idei Astellas-közönségdíjat, jövő hét szerdán, az Astellas Díjátadó Gálán fog kiderülni. A közönségjelölteket értékelő zsűri január első napjaiban nemcsak arról határozott, hogy mely történetek jutnak tovább a döntőt jelentő közönségszavazásra, hanem a jelöléseket maga is értékelve saját rangsort állított fel. Az értékelés ezen fázisában a zsűri már nem csupán a páciensektől beérkezett történetek, hanem azt kiegészítve az érintett orvosoktól időközben bekért egyéb információk - bemutatkozás, ars poetica, szakmai életút, publikációk - alapján döntött. 

A zsűri a laikus és a szakmai szempontokat egyaránt figyelembe vevő döntése során három orvost emelt a legjobbak közé: Bognár Lászlót, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosát, a klinika igazgatóját, Csupor Emőkét, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosát, valamint Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvost, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt