szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a két vádlottra a volt Dugonics-laktanyát üzemeltető társaság, a Jamina Innovációs Kft. elleni perben első fokon a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a békéscsabai önkormányzat kedden.

A bíróság B. Zs. elsőrendű vádlottat (volt ügyvezetőt) hűtlen kezelés bűntettének kísérlete miatt első fokon 8 hónap börtönbüntetésre, O. Z. másodrendű vádlottat (az egyik tulajdonos cég képviselőjét) bűnsegédként 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását mindkettőjük esetében egy évre felfüggesztették.

A közleményben azt írták, Békéscsaba önkormányzata 2008-ban tett büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, arra hivatkozva, hogy a Dugonics-laktanyát megszerző, 2006-ban alapított Jamina Innovációs Kft. jelentős vagyonvesztést okozott a városnak. 

Hozzátették, a Békés Megyei Főügyészség elutasító határozata ellen az önkormányzat panaszt nyújtott be, amelynek a Legfőbb Ügyészség helyt adott és nyomozást rendelt el. A nyomozás és a büntető eljárás lefolytatása után a napokban született meg az elsőfokú ítélet, amely nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos

Kimutatták a koronavírus átterjedését egy várandós nő és magzata között

Kimutatták a koronavírus átterjedését egy várandós nő és magzata között

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára