szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) helyezte el a Parlamentnél a „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparenst - közölte a szervezet elnöke a Népszabadság kérdésére. Csizmadia László szerint a szervezet nem kért engedélyt a molinó elhelyezésére, mert szerintük „flashmob-jelleggel” tették ki, így nem is volt szükség engedélyre.

„Igen, mi voltunk, természetesen vállaljuk tettünket”- mondta a Népszabadságnak az éhségmenetek résztvevői között feszültséget keltő molinó elhelyezéséről Csizmadia László, a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke. Mint arról a hvg.hu is beszámolt tegnap, hétfő délután a Kossuth térre érkező éhségmeneteseket egy óriásmolinó várta.

©

Csizmadia, a CÖF elnöke most a Népszabadságnak azt mondta, az első terveik szerint békemenetet szerveztek volna hétfő délutánra, amikor az éhségmenet tagjai a Parlamenthez érnek. Ezt azonban végül elvetették, mert nem akartak "olyan szituációt teremteni, ami feszültséget okozott volna, vagyis a békesség kedvéért tettünk le az újabb békemenet megszervezéséről. Annak ellenére is, hogy úgy kellett visszatartani a békemenet részvevőit.”

Mindezek után döntöttek úgy, hogy „egyfajta flashmobként” elhelyezik a molinót. Arra a kérdésünkre, hogy kértek-e, kaptak-e engedélyt a transzparens elhelyezésére, úgy felelt, nem, hiszen flashmob jellegéből adódóan nem szükséges. Hozzátette, szimpatizánsaik segítségével vasárnap estére készült el a molinó és még aznap el is helyezték azt.

A CÖF elnöke a lapnak arról is beszélt, hogy az éhségmenetesek "alighanem félreértelmezték a feliratot. Mi természetesen nem a szegényeket, elesetteket bántottuk, nem ellenük irányult az akció, hiszen mi mindig is mellettük álltunk, és folyamatosan értük dolgozunk. Az üzenet a szocialistáknak szólt, mert rátelepedtek az éhségmenetre, politikai akciójukká tették azt, és megaláztak embereket azzal, hogy hóban, fagyba az utcára küldték őket" - mondta a lap szerint Csizmadia.

A szervezet nem kért engedélyt a molinó elhelyezésére, mert, mint fogalmaztak, „flashmob-jelleggel” tették ki azt. A CÖF szerint azért csak transzparens, és nem újabb békemenet várta a demonstrálókat, mert nem akartak feszült szituációt teremteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem jutnak levegőhöz a kórházak: “A harmadik hullám ránk rúgta az ajtót”

Nem jutnak levegőhöz a kórházak: “A harmadik hullám ránk rúgta az ajtót”

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát

Meglepte a MOB-ot, hogy az ausztráloknak adnák a 2032-es olimpiát