szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdődik az egyeztetés a Belügyminisztérium és a tizennégy, ötezres lélekszám alatti település között, amelyek adósságát tavaly decemberben nem vállalta át automatikusan az állam - írta a Magyar Nemzet.

Az automatikus adósságátvállalás azokra a településekre nem vonatkozott, amelyek egy főre jutó adósságállomány kiemelkedően magas, illetve olyan célokra vettek fel hitelt, amelyek megvalósulásuk esetén jövedelmet termelnek, illetve nem kötelező önkormányzati feladat ellátását szolgálják - idézte fel a lap.

Az erről szóló decemberi kormányrendelet szerint az érintett önkormányzatok: Alsómocsolád, Harkány, Szabadkígyós, Füzér, Aba, Fertőd, Bükkszék, Poroszló, Besenyszög, Cserkeszőlő, Nagykörű, Újszilvás, Balatonfűzfő és Tótszerdahely.

Tállai András önkormányzati államtitkár a lapnak elmondta: az érintett településeknek február 8-ig kellett adatot szolgáltatniuk pénzügyi helyzetükről. Legkésőbb június 28-ig eldől, hogy mi lesz a települések tartozásának a sorsa. Az állam a tartozások minimum 40 százalékát biztosan átvállalja, de akár az összes hiteltől is megszabadulhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!