szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzleti titokra hivatkozva tagadta meg az adatszolgáltatást az atlatszo.hu-tól az MTVA. Szerződő feleik között van a HUNG- ISTER Zrt. is, amelynek 50 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó B-Reklám Kft.

Saját és a szerződő feleinek üzleti titkaira hivatkozva állt ellen az MTVA jogi képviselete a Művészetek Palotája Korlátolt Felelősségű Társaság, a Show & Game Produkciós Korlátolt Felelősségű Társaság, illetve a HUNG-ISTER Filmprodukció Zártkörűen Működő Részvénytársaság szerződéseinek ügyében indított per első tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken - írja az atlatszo.hu.

A tényfeltáró portál tavaly augusztus végén kérte ki a 2011. január 1-je és az adatigénylés beérkezése között teljesített szerződéseket, illetve az esetleges szerződésmódosításokat. Mivel azonban – bár közpénzből működő szervezetként köteles lenne – az MTVA nem teljesítette az adatigénylést, beperelték.

A HUNG- ISTER Zrt. szerződései azért is érdekesek, mert a cég 50 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó B-Reklám Kft.

Az alperes szerint az MTVA nem tud úgy a piacon gazdálkodni, hogy az atlatszo.hu adatigénylései miatt az összes szerződését nyilvánosságra kell hoznia. A portál szerint azonban közpénzt költő szervezetként az MTVA köteles nyilvánossá tenni a közérdekű adatait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig bírta, 360 fölé került a forint

Eddig bírta, 360 fölé került a forint

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában

Megmutatta a Samsung, milyen kamera lesz a következő csúcsmobiljában