szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt rendőrfőnök súlyos vádakat fogalmazott meg korábban Draskovics Tiborral szemben a hvg.hu-nak adott interjújában.

Kiss Ernő a 2008-ban lapunknak adott interjúban azt állította, hogy 1996-ban Horn Gyula akkori szocialista kormányfő utasítására állították le a Draskovics Tibor akkori pénzügy-minisztériumi államtitkár és helyettese ellen folytatott Hézag fedőnevű operatív nyomozást. Draskovics Tibor perelt, a bíróság 2012-ben felmentette Kiss Ernőt. Az ügyészség ezután fellebbezést nyújtott be - amit most visszavont. A felmentés ezzel jogerőre emelkedett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóságának volt vezetője az interjúban arról beszélt: felmerült a gyanú Draskovics Tibor akkori államtitkár és helyettese ellen, hogy hivatali hatalmukkal visszaélve érték el, hogy a Vám- és Pénzügyőrség 83 millió forintról 100 ezer forintra csökkentse egy üzemanyag-forgalmazással foglalkozó cég bírságát. Az érintett vállalkozás a Kuwait Petroleum Hungary Ltd. (Q8) volt.

A bíróság elrendelte a valóság bizonyítását és megállapította: valóban felmerült a gyanú, ezért is rendelték el az operatív feldolgozást, amelynek épp ezt kellett volna kiderítenie. A bíró indoklásában kifejtette: az eljárás során meghallgatták az operatív feldolgozás résztvevőit és valamennyien arról számoltak be, hogy nem szabályosan zárták le az operatív feldolgozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!