szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Andor Szabolcs lett a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke, annak ellenére, hogy nem is pályázott, és hogy a korábbi elnök pályázatát a bírói kar többsége támogatta.

Andor Szabolcs, a Szombathelyi Járásbíróság elnökhelyettese kapott megbízást egy évre a Szombathelyi Törvényszék vezetésére – jelentette be Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a vasi megyeszékhelyen. A Vas Megyei Bíróság, később Szombathelyi Törvényszék elnöki posztja 2011 februárja óta nincs betöltve, voltak ugyan pályázatok, de ezek eredménytelenül zárultak, így a tisztséget egy évig továbbra is megbízással töltik be – mondta Handó Tünde a sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a tisztségre hárman pályáztak, Szabó Sándor, a Szombathelyi Járásbíróság elnöke, Pozsonyi János, a korábbi Vas Megyei Bíróság elnökhelyettese, illetve Hoós Tibor, a Szombathelyi Törvényszék jelenlegi megbízott elnöke, aki kollégiumvezető bíró. Handó Tünde azonban – élve jogkörével – a nem pályázó Andor Szabolcs megbízása mellett döntött, mert "a Szombathelyi Törvényszéken is egy nagyobb mértékű, komolyabb megújulásra van szükség".

Ismertetése szerint Andor Szabolcs 1997-ben szerezte diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem állam- és jogtudományi karán, 2001-től polgári szakos bíró, 2005 októberétől a Szombathelyi Városi Bíróság elnökhelyettese, 2009 júliusától pedig címzetes megyei bírósági bíró.

Handó Tünde hangsúlyozta: elismeri Hoós Tibor eddigi munkáját – a pályázat elbírálásakor a kollégiumvezető megkapta a bírói kar többségének támogatását –, neki eddig is nagy terhet jelentett a polgári kollégium munkájának irányítása mellett az elnöki feladatokkal együtt járó mindennapi igazgatási feladatok ellátása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója