szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fejlesztéspolitikáról tárgyaltak az ellenzéki egyeztetésen részt vevő szervezetek kedden. A baloldali pártok szerint Magyarország 2010 óta sereghajtó lett az európai uniós források felhasználásában.

Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt gazdaságpolitikusai ötödször ültek egy asztalhoz.

A megbeszélésről beszámoló Varju László, a DK pártigazgatója újságíróknak azt mondta: álláspontjuk szerint az Orbán-kormány szétzilálta a fejlesztéspolitikai intézményrendszert, az európai uniós támogatásokat pedig a Fidesz mögött álló gazdasági érdekcsoportok prédájává tette.

Az "intézményesült korrupciónak" véget kell vetni, vissza kell állítani a közpénzek átlátható felhasználását szolgáló garanciális szabályokat, a fejlesztéspolitika irányairól a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel, civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal közösen kell dönteni - hangoztatta. A baloldali pártok emellett egyszerűsítenék az uniós támogatások felhasználására vonatkozó jogszabályokat.

A DK politikusa kitért arra, hogy az uniós forrásokat döntően a gazdasági növekedés beindítására, a kis és közepes vállalkozások támogatására, szerkezeti reformokra, a foglalkoztatás növelésére, a különösen hátrányos helyzetben lévők felzárkóztatására, valamint a területi különbségek csökkentésére fordítanák.

A baloldali ellenzék gazdaságpolitikai egyeztetéssorozata várhatóan két hét múlva egy zárónyilatkozat elfogadásával ér véget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még óráról órára durvul a fehérorosz válság, de valószínűleg kifullad az ellenzék

Még óráról órára durvul a fehérorosz válság, de valószínűleg kifullad az ellenzék

Radar360: Orbáni beismerés, chicagói és washingtoni lövöldözés

Radar360: Orbáni beismerés, chicagói és washingtoni lövöldözés

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet