szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hó olvadása lassíthatja a Rába folyón az apadást - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság keddi helyzetjelentésében.

Közlésük szerint a folyó felső szakaszán lassan, elhúzódóan csökken - a Csörnöc-Rum szelvényben hétfő reggel óta újabb 30 centit esett - a vízszint. A vízgyűjtő ausztriai területén még számottevő mennyiségben, a nyugat-magyarországi részeken, elsősorban az Alpokalján még foltokban található hótakaró; ennek napközbeni olvadása a folyó felső szakaszán jelentősen lassíthatja az apadást. Jelezték, a Marcal szintje a hajnali órákban süllyedt a másodfokú készültségi szint alá. Árpáson várhatóan szerda délután ér véget az első fokú készültség. A Fertő-tó vízszintje az ebben az időszakban jellemző sokéves átlagnál 25 centiméterrel magasabb, és megközelíti a maximum értéket. A tóból ezért másodpercenként két köbméternyi vizet eresztenek le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!