szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A neten keringő üzenetekkel szemben sem a Filmhíradók Online, sem a Gramofon Online nem szűnik meg.

„Úgy tűnik, hogy a kulturális veszteségek listája legnagyobb bánatomra bővül. Április 1-jén megszüntetik a Filmhíradók Online és a Gramofon Online oldalakat” – ez az üzenet kering reggel óta közösségi oldalakon. A félelmeket valószínűleg az táplálja, hogy csütörtök reggel óta a következő felirat fogadja a két oldal látogatóit: „A 2012. évi CXCIX. törvény (2012. december 3.) értelmében  a Filmhíradók Online és a Gramofon Online alkalmazásokhoz kapcsolódó vagyoni értékű jogokat és kötelezettségeket 2013. január 1-jétől  a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) gyakorolja. 2013. április 1-jéig a NAVA oldalán még elérhető a szolgáltatás”.

Nagy Gyöngyi, a MaNDA elnökhelyettese azonban cáfolta a pletykát. „A két oldal valóban átkerül a mi fenntartásunkba, de ez nem azt jelenti, hogy megszűnnek, továbbra is ugyanúgy elérhetőek lesznek, sőt bővíteni is tervezzük az elérhető tartalmakat” – mondta Nagy Gyöngyi. A Filmhíradók Online-ra így a közeljövőben mintegy hat évnyi régi híradás kerülhet még fel, Nagy Gyöngyi szerint az 1924–30 közötti évekből. Mint Nagy Gyöngyi elmondta, vannak tervek a Gramofon Online bővítésére is, de mivel ebben az esetben nem rendelkeznek saját archív anyaggal, konkrétumokról még nem tudott beszámolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája - fotók

Földet ért a Szojuz űrhajó három asztronautája - fotók

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket