szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hír Tv packázik a németekkel, kínos rajzfilmmel vágnak vissza a külföldi kritikára.

A német gyerekhíradóban megjelent országkritikára reagált a Hír Tv. Bodacz Balázs "bácsi" egy rajzfilm segítségével ecseteli, hogy milyen visszásságok történnek Németországban (is). A Kölyök célpont! címmel ellátott alkotásban arról beszélnek, hogy a németek gazdagok, és bántják a törököket. A comment.com kritkájában rávilágít: a próbálkozás több, mint kínos.

A kisfilmet itt tekinthetik meg, a szövege így szól:

Az Unióban a németek a legerősebbek. De a török és arab bevándorlók félnek Németországban, őket néha bántják is a szélsőségesek. A náci pártot a német kormány mégsem tiltotta be.
Németország nagyon hatalmas, ezért a németek beleszólhatnak, hogy például a ciprusiak mire költhetik a pénzüket. Pedig Ciprus független. A németeknek nagyon sok pénzük van, ezért rendkívül béna rajzfilmekre költhetik az adófizetők euróit.

A német KIKA című gyerekhíradóban március 21-én magyarázták el egy animációs filmben, hogy Magyarországon veszélyben a demokrácia és az alkotmányosság. A kormány kiakadt. Azóta még több kritika érte Orbánt, a legfrissebb a 3sat német köztévén, ahol egy hatperces riportfilmben a magyar szabadságot és a függetlenséget gyászolják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Újra rosszat mondtak rólunk a német gyerekhíradóban, a kormány kiakadt

Ismét negatív kritikát fogalmaztak meg Magyarországról a német köztévé gyerekhíradójában, ahol animációk segítségével magyarázták el, mit is jelent a nemrég megszavazott alkotmánymódosítás. A Külügyminisztérium szerint valótlanul mutatták be a tényeket a műsorban, immár másodjára.

nyüzs Nyüzsi

Kedves német gyerekek!

Kumin Ferenc közölte: "Magyarország megbízásából egy szakértőkből álló jogászcsapat vizsgálja Berlinben, hogy a német médiaszabályozás alapján milyen lehetőségei vannak a panaszos magyar félnek jogai érvényesítésére." Íme, a helyreigazító magyar kisfilm.

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

Exhumálni akarják a Dániában tömegsírba temetett, koronavírusos nyérceket

Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén