szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Baranyában több településen kénytelenek védekezni az árvíz ellen a hirtelen elolvadt hó és az esőzések miatt.

Baranyában több településen kénytelenek védekezni az árvíz ellen a hirtelen elolvadt hó és az esőzések miatt - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton. A Gödrei-vízfolyásnál Sásdon homokzsákokkal és szivattyúkkal igyekeznek megelőzni a vízkárokat, ugyanezért Baranyajenőre is szállítanak homokzsákokat. Hozzátette, a Völgység-patak vízszintje folyamatosan emelkedik, ezért Szászváron, Kárászon és Magyaregregyen és a Bükkösdi-vízfolyásnál is hozzáláttak a megelőzést célzó feladatok ellátásához.
Az Orfűi-patak kilépett a medréből, a víz azonban jelenleg mezőgazdasági területekre folyik, lakóházakat nem veszélyeztet.
A pincéket elöntő víz miatt eddig Pécsről, Szigetvárról és Magyarszékről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem főügyeletére. Egerágon egy beszakadt pincébe csúszott egy teherjármű.
A szóvivő utalt arra, hogy Baranyában az elmúlt 24 órában 30 milliméter csapadék hullt, ezzel egyidejűleg elolvadt a hó nagy része a Mecsekben. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő 24 órában további 20 milliméter eső eshet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!