szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Három helyszínen kezdték meg vasárnap a munkát az Ökumenikus Segélyszervezet szivattyúinál dolgozó önkéntesek, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Alattyán községben.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal kialakított együttműködés keretében újabb Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen kapcsolódott be a belvíz elleni küzdelembe az Ökumenikus Segélyszervezet.

A szivattyúk és azok működtetésére kiképzett önkéntesek 3 helyszínen kezdték meg vasárnap a munkát Alattyán községben. A berendezéseket a szakemberekkel egyeztetve a Zagyva melletti területekre, illetve a Csillag-gödör nevű helyi tó és az elvezető csatorna közé telepítették. A helyiek hálájukat kifejezendő ebédet vittek a szivattyúknál dolgozó önkénteseknek.

A segélyszervezet továbbra is várja a segítséget: a 1553-as adományvonal egyszeri felhívásával 250 forinttal támogathatják az összefogást, valamint gyakorlatias, férfi önkéntesek jelentkezését is várják a [email protected] e-mailcímen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!