szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kivágják Csurgón azokat a hársfákat, amelyeket még még 1896-ban, Erzsébet királyné, azaz Sissi halálának emlékére ültettek - írta a sonline.hu Somogy megyei híroldal. A portál olvasói úgy tudják, a Széchenyi tér átépítése miatt kell eltűnniük a 117 éves fáknak, a polgármester ezt viszont cáfolta.

Több mint százéves hársfákat vágnak ki Csurgón, a főtéren – közölte a sonline.hu.

"Megyénk, Somogy egyik legszebb főtere volt, nem hiába tüntették ki Hild-éremmel is" – mondta egy olvasó a portálnak. "Ráadásul mindez a Föld napján történik, amit ugyancsak borzasztónak tartok. S megnéztem, de a kivágott fák tönkjén nem láttam betegség nyomát. Remélem, hogy ebből a történelmi emlékből legalább egyet – akár bekerítve – meghagynak mementónak" – tette hozzá.

A fákat nem a fő tér átépítése miatt vágják ki, igaz, azzal egyidőben tűnnek el – mondta Füstös János polgármester. Szerinte szakértői vélemény mondta ki, hogy a fák nagyon betegek, és balesetveszélyesek, a kivágásukhoz minden hatósági engedéllyel rendelkeznek. "A megújult fő térre nagyon sok zöldnövényzetet ültetünk, lesz sok új bokor és fa is" – tette hozzá a városvezető. "Szerintem az az élet rendje, hogy időnként minden megújul" – idézte a lap Füstöst.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Bill Gates megkapta a védőoltást, és elmondta, miért viseli továbbra is a maszkot

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Brüsszelben sem tudják, hátrányos-e a magyaroknak, hogy a vakcinaigazolásban nincs típus

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl

Újrahasznosított háztartási termékekkel jön a Lidl