szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár Budapesten most volt utoljára, Miskolcon lesz még kerékpáros felvonulás jövőre is.

Mint főszervező nem tudok arról, hogy hétfői lett volna az utolsó miskolci Critical Mass (CM) felvonulás – cáfolta a boon.hu-nak határozottan azt a pletykát Kunhalmi Zoltán, a Kerékpáros Miskolc Egyesület elnöke, mely szerint hasonlóan a budapesti CM-hez, a 2013-as Föld Napján megrendezett kerékpáros felvonulás után nem rendeznek hasonlót a borsodi megyeszékhelyen sem.

Critical Mass - az utolsó Budapesten
©

Kunhalmi Zoltán hozzátette, hogy sem Kritikus Tömeg, sem a Kerékpáros Miskolc Egyesület céljai nem változtak. Azaz: a kerékpáros közlekedés népszerűsítését és elismertetését továbbra is elsődleges feladatuknak tartják, s ezért dolgoznak.

Ráadásul a miskolci kerékpáros közlekedésben jelen pillanatban is vannak ötleteik, amelyben a döntéshozók segítségét kérik. Ilyen például a Papszer utcán való áthaladás, vagy az úgynevezett Győri kapui „hurok”, ahol a bringások java része nem kanyarodik el a kerékpárút nyomvonalán, hanem „legvágja” azt. "Mindezek mellett a CM jó lehetőséget nyújt az örömkerékpározásra is" – fogalmazott.

A lap információi szerint azért röppenhetett fel a miskolci CM elmaradásának híre, mert a fővárosi esemény eddigi szervezői a jövőben nem vesznek részt az idén, közel 100 ezer (!) embert vonzó esemény rendezésében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!