szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Házi őrizetbe kerülnek azok a sorozatgyilkosok, akik előtt kedd reggel nyílt meg a börtön kapuja – tudta meg a Blikk.

R. Elemér és két családtagja, akik a vád szerint védtelen időseket gyilkoltak és raboltak ki, azért hagyhatják el a fegyintézetet, mert letelt az előzetes letartóztatásban tölthető négy év, és ügyükben nem született ítélet - írja a Blikk.

A lap szerint mindez azért történhetett meg, mert a bíró, aki először tárgyalta a sorozatgyilkosok perét, feljebb lépett a ranglétrán. Az ügyet egy másik ítész vette át, akinek újra kellett kezdeni a tárgyalássorozatot. Ő hiába igyekezett, egy hemogenetikai szakértői vélemény nem készült el (amely a DNS azonosításban segített volna), ennek hiányában pedig nem lehet ítéletet hozni. Ezért a kegyetlen banda három tagja egyszerűen kisétál a börtönből.

A Fővárosi Törvényszéken annyit erősítettek meg, hogy R. Elemérék ügyében már megszületett a döntés a kényszerintézkedésről.

A lap úgy tudja, hogy otthonukban kell maradniuk a nap huszonnégy órájában, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen gyakran ellenőrzik őket, hogy ne szökjenek meg. A rendőrség csak annyit válaszolt a Blikk megkeresésére, hogy ezt is a bíróság írja elő nekik. Ők csak végrehajtják a dokumentumban foglaltakat.

A héttagú banda összesen tizenkétszer csapott le. Mindannyiszor hajnalban, idős emberekre rúgták rá az ajtót, majd összeverték és kirabolták őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!