szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Házi őrizetbe került „Kacsa", azaz L. János, akit az 1998-as Aranykéz utcai robbantás egyik elkövetőjeként gyanúsítottak meg. A Portik Tamás jobbkezeként ismert testőr volt állítólag a magyar kapcsolattartója Jozef Rohácnak.

Az április 11-én házi őrizetbe került L. János korlátozó intézkedések melletti szabadlábra helyezését kedden hagyta helyben a Fővárosi Törvényszék – erősítette meg Novák Péter, „Kacsa" ügyvédje a Blikknek.

L. Jánost azzal gyanúsítják, hogy már a robbantás előtt az Aranykéz utcába ment megnézni, hogy ott van-e a kis Polski Fiat, amiben a robbanóanyagot elhelyezték. Miután a Danubit felrobbant, az eredményt állítólag ő jelezte telefonon megbízójának. „Kacsa" tagadja, hogy bármi köze lenne Boros Tamás kivégzéséhez. L. Jánost korábban a Prisztás-gyilkosság miatt bűnsegédként gyanúsították, de az ügyészség nem tudott vádat emelni ellene.

Az Aranykéz utcai robbantás ügyében azzal gyanúsítják, hogy a megbízó és bérgyilkosként emlegetett Jozef Rohác között az összekötő szerepet töltötte be 1998-ban. Az Aranykéz utcai merényletben négy ember halt meg, közöttük a célpont az olajügyeket jól ismerő Boros is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Megváltozott a YouTube egyik funkciója, ezernyi új videót fedezhet fel vele

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha